It Reedtsje, nu Teslalaan…

Deze foto maakte ik in 1975. Het is het ‘reedtsje’ wat ten oosten van de Drachtster vliegstrip lag. Wij woonden destijds aan de Knobben en dan liepen wij regelmatig een rondje om het vliegveld. In het ‘spultsje’ aan de reed woonde de familie Meijer. Als ik mij niet vergis waren het in die tijd nog één broer en twee zussen. Hendrik (1907-1984) was meestal wel ergens op het erf aan het werk. Liefke (1912-1987), de jongste zus, zagen we regelmatig bij ons huis langsfietsen als ze boodschappen ging halen. Wij noemden haar altijd ‘Miss Reedtsje’.
Tot mijn verbazing zie ik nu op Google Maps dat op de plaats van het reedtsje tegenwoordig een echte straat ligt: de Teslalaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.